Kutatótábor - Anikó élménybeszámolója

A következő napokban megosztjuk veletek a múltheti kutatótábor élményeit. Minden napról más résztvevő írt, nagyon jók lettek, olvassátok őket. :)

2019 augusztus 1. nap – Anikó

Az én fogalmaim szerint (...), jó társaság az, ha okos, művelt emberek jönnek össze, akiknek van miről beszélniök; én csak az ilyet nevezném jó társaságnak.

- Téved (...), az olyan nem jó, hanem a legjobb társaság lenne. A jó társasághoz elegendő a születés, a műveltség és a jó modor... ámbár a műveltség nem is olyan lényeges. Igazán csak a születés és a jó modor fontos; egy kis tanultság persze nem árt a jó társaságban; ellenkezőleg, igen hasznos.
Jane Austen szavai pontos leírást adnak arról, miért írom le bátorsággal azt, hogy rendkívüli társaság indult útnak ezen az öt napos kalandon. Jószerivel semmilyen ismertséget nem lehetet felfedezni a tagok között, sem a kutatást szervezők sem a megvalósítók részéről. Az otthonos érzés mégis, szinte pillanatok alatt alakult ki még, mielőtt megérkeztünk volna ideiglenes szállásunkhoz.

Gyakorlott kutatóként nem ért váratlanul az, hogy hirtelen csapattá formálódva, közös célként induljunk útnak a helyi közösség véleményét, meglátásait megismerni és csokorba gyűjteni. Így a program kezdetére szervezett megismerkedés már csak mélyíteni tudta a gyorsan kialakult összhangot. Bár terepmunkát nem ígért az első nap, mégis kiváló hangulatban telt. A helyi ízek mellett belekóstoltunk a kutatás témájába, és megismertük a program témáját, sőt kipróbálhattunk magunkat mind kutató és válaszadó szerepében is. Így, nem meglepő, hogy este 10 óra magasságában még lázasan dolgoztunk, ki-ki kérdező vagy válaszadó szerepében ismerkedett az előttünk álló napok kihívásaival. Fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel kóstoltunk bele csapat vezetőink által készített lecsóba és hajtottuk álomra fejünket izgatottan várva a másnapot.

Kép: 2020-08/terepgyak-01-a.jpg
Kép: 2020-08/terepgyak-01-aa.jpg
Kép: 2020-08/terepgyak-01-ab.jpg
Kép: 2020-08/terepgyak-01-ac.jpg
Kép: 2020-08/terepgyak-01-ad.jpg